HTML

A Nagy Utcazene Körút

Május 11-én, 3 hetes utcazene körútra indulunk Patkós Ricsi és Dobokay Máté cimborámmal. A blog az élményeinkről, kalandjainkról fog szólni, hála az embernek, aki kitalálta a Wi-fit.:-) Remélhetőleg mindennap jelentkezem majd, de ezt nem garantálom

Friss topikok

  • Vizualis informaciok: Sziasztok, egy kedves ismerős hívta fel a figyelmem a blogotokra. Sajnálom, hogy nem jutottatok el... (2010.05.24. 16:18) Újra itthon
  • Vikke: Hazajöttünk.:-( Majd írok, amint lesz erőm két éjszakányi aligalvás után. (2010.05.22. 10:29) Bruxelles, Brugge, Lille
  • Én, aki Zsombor: This whole invitation thing is very welcomed! So we also will have the chance to take part in that... (2010.05.19. 02:05) Franciaország
  • Én, aki Zsombor: Szegény pici elesettek.... Eddig nem írtam, mert jól mentek a dolgok, és én csak sóvárogtam. De mo... (2010.05.19. 01:28) Luxemburg, Bruxelles, Amsterdam
  • ruairi: when you get to dublin email me or sms 00353868335085 (2010.05.18. 10:56) On the road....

Linkblog

Archívum

Franciaország

2010.05.15. 10:30 Vikke

Sziasztok...

Atyaég, mintha hetek teltek volna el Svájc óta... remélem visszatudok emlékezni az eseményekre.

Reggel, Basel, eső. Hamar kizártuk az utcazenét, mert hideg is volt, eső is volt egy kevés. Bementünk a városba Jennyvel, Jesper-rel, a kutyával és 3 sráccal együtt. A pályaudvaron egy utolsó ellenőrzés az elveszett tárgyak osztályán, de telefon nincs. Ebéd ismét Herculesen, a dudatokon, kezd védjegyünké válni. A menü: kenyér, kalács, kolbász, rossz felvágott, csemege uborka.

Basel gyönyörű. Nem is érdemes több szót, mindenki menjen el egyszer.

Délután 4kor útnak eredtünk Franciaország fele. Saját kabinunk révén Srabble-eztünk egyet a földön. Olyan masterpiece-ek születtek, mint Sírnyúl vagy Rőzsepartászataimat...folyt. köv.

Rebecca Noel volt a következő szállásadónk, aki ír zenész és a youtube-ról ismerem már egy ideje. Kijött elénk kocsival a pályaudvarra. A lakása hihetetlen hangulatos, amolyan igazi francia. Külön szoba van a tucatnyi hangszernek. Nagy belmagasság, képek, bordó függöny. Több, mint jó.

Esti városnézés, majd kisebb session Rebeccával és Tomas-szal (lakótárs, geológus és a zenekartag) a helyi ír pub-ban. Meglehetősen remek felvezetője a következő napnak.

Tegnap a hagyományos croissiant reggeli után egy múzeumlátogatással kezdtünk volna, de a sor olyan sokáig kígyózott, hogy inkább kihagytuk. Metz gyönyörű. Kenterbe verte mindhármunknál Svájcot. A gótikus katedrális eszméletlen, a belváros nagyon hangulatos. A folyópart gönyörű.

Kitaláltuk, hogy az ebédet mi főzzük. A kaja egy Vikke féle rakott krumpli volt. Kolbásszal, cukkinivel, tejszínnel, hagymával és sajnos tojással is. (pffff) Délután Rebeccával (aki egyébként nagyon jó bodhrán játékos) zenéltünk egyet egy kocsmában.

És akkor az este. Röpke 45 perces autóúttal elértük Rodemack festői középkori városkáját. Icipici az egész egy nagyon szép várral, macskakővel. Fantasztikus volt.

Hetek óta szerveződik itt a session, remek alkalom volt, hogy jöttünk.:-) Két helyi zenekar is tiszteletét tette, (Blossom, Sligo) illetve még plusz tagok innen-onnan. Megpróbálok visszaemlékezni a hangszerekre: 3 gitár, 1 mandolin, 1 banjo, 2 ír fuvola, számos ír furulya, francia duda, ír duda, 3 hegedű, harmónika, 3 bodhrán. Eszméletlen volt. 9től 2ig szólt a remek ír muzsika. A kocsmatulajdonos Georges nagy ír zene fan révén állta a cehet, volt kaja pia dögivel. Nyugodtan mondhatom, hogy életem egyik legjobb estéje volt. Richárd kapitány is hasonlóan vélekedik. Virginie, aki Rebecca zenekarában a banjo-s, furulyás teljesen oda volt a dudáért, Ricsi, a kis kópé még meg is siratta egy slow air-el... (akik nem tudják, a slow air-nek az a célja, hogy a lányok sírjanak és epekedjenek a dudások után:-) Virginie rendelt is egy dudát Ricsitől. (Aki nem tudná a jó öreg Richárd dudakészítéssel foglalkozik) Az este olyan sikeres lett, hogy megbeszéltük, ősszel visszajövünk Zsomborostúl, Tamásostúl. Rebecca felvetette, hogy, ha nyáron letisztázzuk az időpontot, koncertet is szervez nekünk. Úgyhogy a zenekar otthon maradt tagjainak üzenem: Gondolkozzatok az időponton!:-)

Hadd ejtsek egy pár szót még Rebeccáról. Mert kell. Julien, a barátja, aki innen 700 km-re lévő Montpellier-ben lakik igencsak szerencsés lehet, mert a legszebb és...legtökéletesebb nő....nem is nő, hanem NŐ a világon...:-) Tehetséges, gyönyörű, szenvedélyes és igazi francia nő... Imádom.:-) Mondjuk eléggé kinevetett, amikor elmondtam, hogy kiskoromban szerettem az Helen és a fiúk nevű francia szappanoperát...:P  Erről jut eszembe... szerencsésen Jenny-nél hagytam Svájcban a kápóm, újat kellett venni 22.5 euróért. Rebecca Helen-nek nevezte el!:-)

A mai terv: Luxemburg. Többiek még alszanak, mindjárt felverem őket. Szerencsére sikerül szállást találnunk Luxemburgban ééééés Amsterdamban is, úgyhogy a következő 3 napra nem kell aggódnunk. De megvan a terv arra az esetre is, ha nem lesz szállásunk. Simán felülünk egy éjszakai vonatra aztán hajrá...:-) Tökmindegy hova.

Képek lesznek hamarosan.

Minden jót mindenkinek!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roadtoireland.blog.hu/api/trackback/id/tr402004655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóra.:) 2010.05.15. 13:58:21

Tudod mit jelent Rebecca neve? Megkötöző, megigéző. :P Tetszett amit írtál róla. :) (megjelenti még azt is, hogy jól táplált, de valószínűleg ezzel nem büszkélkednek a Rebekák. :D). :)

Jó kis beszámoló, várom már a következő napokét is. :) Telefonod pedig ne sirasd nagyon, az élmények úgy is kárpótolnak érte... :)

Rebecca Noël 2010.05.16. 23:17:57

Hi !

Pfiouh ! (with my face, it's better ;) ), it was a competition to register me (not, very easy !).

So I read your text, and I understanstood it a little :) My name, "croissants", "lakótárs, geológus", the very good session in Rodemack and all the musicians, Virginie's order to Richard and your train to Luxembourg... It's funny because I just understood the context but not really the details. ^^
(oh, Montpellier is located 900km from Metz in fact :) )

What else ? We was very glad to meet you, all three ! You are talented and so nice ! No problem for your return in autumn (I must work my english :) ) Once you know the dates (and the length of stay), let me know so that I organize the most of your stay : concerts, sessions and guided tour for the photograph ;)

A huge thank you to you !
Rebecca

Nád 2010.05.17. 09:09:03

@Rebecca Noël: Hi Rebecca! Nice to hear from you! Thank you for the invitation. If you read this...you should try Google Translate (translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=hu&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Froadtoireland.blog.hu%2F&sl=hu&tl=fr)-it is a bit crude translation, but maybe you would understand the text.
-A két vándornak üzenem: legyetek erősek és kitartóak, az út szépségei biztosan táplálnak benneteket, még ha kevés is jut a duda-tokra. A héten összeülünk Zsomborral szerintem egy zenélésre, meg beszélünk erről az őszi francia útról is...meglátjuk mi lesz. Szeretnék menni, de sokmindentől függ. Amszterdamban vigyázzatok két dologra: a vörös lámpák között könnyű eltévedni, a 'weed' szó nem mindig gabonafélét jelent.
Itthon egész hétvégén megállás nélkül esett az eső, meg fújt a szél, ami fákat csavart ki. Az egész ország ázik mint atom. Kicsit lehangoló az idő, nektek kellemes időt és adakozó hallgatóközönséget kívánok. Mátéval mi van?

Nád 2010.05.17. 09:10:53

@Nád: Sorry, the link's last ')-it' part sticked to the end. you should delete it after clicking on it!

Rebecca Noël 2010.05.17. 13:28:26

@Nàd : I used Google Translation to translate the text, but it's not conclusive ^^ There are a lot of nonsense and abstract things... So I just must guess or imagine the content (this is not bad either ^^)
So ! I can imagine that you're the bodhràn player :) ?

Nád 2010.05.18. 11:32:03

@Rebecca Noël: Hi Rebecca! I am 'the' bodhran player indeed. I play with Viktor and Richard in Hungary, maybe you watched our video at youtube...I saw some of your videos as well. I was very impressed by your voice and Viktor wrote that you play the bodhrán...nice pairing!
Cheers!

Én, aki Zsombor 2010.05.19. 02:05:27

This whole invitation thing is very welcomed! So we also will have the chance to take part in that legendary damn good Rodemack session. Thanks, Rebecca!
(For the three chaps: Do not come back without that very liquid, or/and one of yourselves!)
Take care, Zs
süti beállítások módosítása