HTML

A Nagy Utcazene Körút

Május 11-én, 3 hetes utcazene körútra indulunk Patkós Ricsi és Dobokay Máté cimborámmal. A blog az élményeinkről, kalandjainkról fog szólni, hála az embernek, aki kitalálta a Wi-fit.:-) Remélhetőleg mindennap jelentkezem majd, de ezt nem garantálom

Friss topikok

  • Vizualis informaciok: Sziasztok, egy kedves ismerős hívta fel a figyelmem a blogotokra. Sajnálom, hogy nem jutottatok el... (2010.05.24. 16:18) Újra itthon
  • Vikke: Hazajöttünk.:-( Majd írok, amint lesz erőm két éjszakányi aligalvás után. (2010.05.22. 10:29) Bruxelles, Brugge, Lille
  • Én, aki Zsombor: This whole invitation thing is very welcomed! So we also will have the chance to take part in that... (2010.05.19. 02:05) Franciaország
  • Én, aki Zsombor: Szegény pici elesettek.... Eddig nem írtam, mert jól mentek a dolgok, és én csak sóvárogtam. De mo... (2010.05.19. 01:28) Luxemburg, Bruxelles, Amsterdam
  • ruairi: when you get to dublin email me or sms 00353868335085 (2010.05.18. 10:56) On the road....

Linkblog

Archívum

Újra itthon

2010.05.23. 18:57 Vikke

Hát, sajnálom. De azt kell, hogy mondjam, hogy hazajöttünk.

Az amsterdami kudarc betett, főleg Ricsinek, így hiába jutott hozzá 220 euróhoz, úgy döntött, hogy minden áron haza akar jönni. Nem tudtunk mit tenni, elfogadtuk a döntését. Mivel a duda nélkül olyan vagyok, mint a télapó szakáll nélkül, így én is hazajöttem. Máté is. 25 órás út Párizstól hazáig.

Amúgy Párizs fantasztikus volt, bár hihetetlen nagy. Tényleg nagy. Elképzelni sem tudjátok, ha még nem voltatok ott.

19:20-ra értünk be Brugge-ből, Rebecca várt minket, a drága ismét nagy segítségünkre volt. Segített szállást keresni, (igaz csak egy büdős szobát találtunk 20 euróért egy algériai faszi mini hosteljében a Saint-Martin boulvard-on. Esti városnézés, Notre Dame, Szajna, séta. De A Toronyhoz már lusták voltunk elmenni. Másnap otthagyhattok a cuccokat Rebecca szép zöld kocsijában, (a nagynénje pedig meghívott minket vacsira) így teher nélkül róhattuk az útakat.  Csak a szokásos - gondolom - Sacré Coeur, Eiffel, Moulin Rouge. Rebecca a tornyot leszámítva végig jött velünk.

Este 8, az út egyik fénypontja. Másfél órás vacsi. Wrap, Sonka-sárgadinnyével, paradicsomsaláta, párolt lazac, 4 féle sajt, tejszínes eper, kávé. A néni szerint, "csak egy átlagos" vacsi...aaaz igen. Ezúton is MERCI BEAUCOUP!

A párizsi session hihetetlen volt. Irgalmatlan profi zenészek, mindent tudtak. 3 hegedű, ír buzuki, concertina, bodhrán, 2 ír fuvola, meg mi. Minden tudtak! MINDENT! Eszméletlen profi volt. Részemről alig mertem játszani.

2ig tartott, majd hazataxiztunk és elbucsúztunk Rebeccától. Az éjszakát egy parkban és a pályaudvaron töltöttük. 7:11-kor indult reggel a vonat. 6 átszállással, másnap 8:45-re értünk Pestre, fáradtan, büdösen, révén a vonat folyosóján aludtunk, hely nemrévén.

Lesznek még képek és egy összeösszefoglaló. De előre is köszönöm mindenkinek, az olvasást.

 ...

Paris was hillarious. Really really big, but nice. Many thanks Rebecca again to guided us, even you're not a parisian! After the gorgeous session at Paris we spent our night in a public park and the railway station. There wasn't any problem at all. The journey to home was 25 hours...pffh...long was isn't it? Slept on the corridor of the train.:-) But finally home. Soon, I'll write the big story of the journey. And pics come as well...

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roadtoireland.blog.hu/api/trackback/id/tr692025745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vizualis informaciok 2010.05.24. 16:18:27

Sziasztok, egy kedves ismerős hívta fel a figyelmem a blogotokra. Sajnálom, hogy nem jutottatok el Írországba, de azt hiszem így is jóval gazdagabbak lettetek, mintha nem indultatok volna el... és nem euróban számolva. :)
Mi anno stoppal indultunk Portugáliába ketten, csak úgy, nem utcazenélni, de a spanyol Costa Brava tengerparton leragadtunk a lagúnák között, és végül idő/pénzhiány miatt hazaindultunk onnan. Hatalmas élmény volt! Remélem nemsokára újra elindulhatok. :)

(ha érdekel, az út blogja: www.ziv.hu/dereng )

Most ismét Spanyolország van megcélozva, és én is meg akarok próbálni pénzt keresni majd az utcán, de én nem tudok zenélni sajnos (csak fotózni:) www.ziv.hu), így még gondolkodom, hogy mikkel lehetne... (ha netán van ötletetek, írjátok meg légyszi!:) zivziv11@gmail.com)

Kár, hogy olyan kevés fotót tettetek fel! Tegyetek fel még, bookmarkoltam a blogot!

üdv, és további jó zenélgetéseket, Ziv
süti beállítások módosítása